اصطلاح سادیسم در واقع گرفته شده از انحراف جنسی مارکی دو ساد نویسنده فرانسوی قرن 18 میلادی می باشد، که به یک اشتیاق زیاد و همیشگی در فرد نسبت به آزار رساندن و تسلط کامل داشتن بر دیگران و مخصوصا شریک جنسی اطلاق می شود. این اختلال اغلب دارای نشانههای ترکیب شده از غرایز خشونت آمیز با غرایز جنسی می باشد.
سادیسم در زنان و مردان یک اختلال به حساب می آید یا یکی از ویژگی های شخصیت فرد تلقی می شود؟
علاقه به آزار دادن دیگران به صورت جسمی، روانی و جنسی، طوری که این آزار رساندن موجب لذت و آرامش فرد آزاررسان شود،سادیسم نام گذاری می شود. به گونه ای که تحقیر و تمسخر و آزار روحی یا جسمی و جنسی افراد به خصوص در حضور دیگران در فرد احساس لذت ایجاد کند و گاهی رفتارهای پرخاشگرانه یا جنایتکارانه از خود بروز میدهند.
سادیسم یا دگرآزاری یا تمایل به آزاررسانی در طبقهبندی موسوم به «دی.اس.ام. سه» به عنوان یک نوع اختلال شمرده می شد، ولی پس از آنکه طبقهبندی «دی.اس.ام. چهار» در سال ۱۹۹۴ منتشر شد،عبارت قبلی غلط اعلام شد و از آن پس سادیسم یک ویژگی شخصیتی به حساب می آید؛ بنابراین، دیگرآزاری به صرف وجود داشتن، بیماری نیست و در افراد و جوامع گوناگون مرزها و محدودیتهای متفاوتی دارد.
درمان سادیسم در زنان و مردان
قدم اول برای درمان سادیسم زمانی اتفاق می افتد که فرد قبول کند دارای سادیسم است و حال تمایل به درمان از خود نشان دهد. رواندرمانی تحلیلی و رفتاردرمانی، هیپنوتیزم درمانی، شرکت در گروههای خودیاری و همچنین خانواده درمانی، کاهش استرسهای محیطی و دارو برای درمان به کار میرود.