فَرَنجمُشک با نام علمی scutellaria lateriflora گیاهی پایا از تیره نعناعیان و یکی از گیاهان دارویی است. به آن فرنجمسک، فرنجموشک، افرنجمشک، ریحان قرنفلی، پلنگمشک و برنجمشک نیز گفتهاند.
فرنجمشک یک گیاه بومی اروپاست ولی امروزه در تمام نقاط دنیا کشت میشود. گیاهی است پایا، چندساله به ارتفاع 120- 30 سانتی متر، دارای ساقه خمیده، چندگوش، کرکدار و منشعب. این گیاه دارای شاخههای پرپشت و متعدد است. خواص این گیاه بی شمار است و درد های بسیاری را خوب خواهد کرد.
فرنجمشک تاثیر فوق العادهای در تسکین و رفع درد و نفخ معده، بیخوابی، درد قاعدگی و انواع سردردها دارد. برای اعصاب مفید بوده و با ایجاد آرامش هر نوع فشار روحی و نگرانی عصبی را از بین می برد. در رفع التهابات ناشی از گزش حشرات و تبخال جزء بهترین داروهای گیاهی به شمار میرود. خوردن روزانه چای فرنجمشک بهترین دارو برای رفع خستگی و اسپاسم عضلانی است.
خواص درمانی این گیاه:
* مصرف این گیاه درد مفاصل را برطرف می کند.
* اسپاسم های عضلانی را تسکین می دهد.
* تنش های عصبی و اضطراب را رفع می کند.
* سردردهای عصبی را کاهش می دهد.
* سندروم بی قراری پا را کاهش می دهد.
* به طور موثر آرتریت و آلرژی هایی مانند تب یونجه را معالجه می کند.
* در طب سنتی چینی، این گیاه برای درمان تومور، سرطان های کبد، مثانه و پروستات به کار برده می شود.
* دم کرده آن گلودرد و سرفه را برطرف می کند.
* خاصیت خواب آوری دارد.
* نوشیدن دم کرده این گیاه در کنترل فشار خون موثر است.
روش مصرف فرنجمشک!
بهترین راه برای استفاده از فواید این گیاه، مصرف دم کرده و عصاره سرد آن است که از طریق حل کردن 2 قاشق مرباخوری برگ فرنجمشک در یک فنجان آب جوش یا آب سرد حاصل میشود.